Symposium Ecologie en Windenergie op Zee

By Chris Westra on

Nederland heeft grote plannen. De ontwikkeling van windenergie op de Noordzee moet tussen nu en 2020 een vogelvlucht nemen van de huidige 228 MW naar 6.000 MW. Willen we dit als BV Nederland goed uitvoeren, dan is kennis over de effecten die dit met zich meebrengt noodzakelijk.
Daarom organiseren Stichting De Noordzee en NWEA, mede namens Stichting Natuur en Milieu, WE@SEA, Airtricity, E-Connection, Eneco, Nuon en RWE, een symposium over ecologische effecten van windenergie op zee.

clip_image001 clip_image002 clip_image003 clip_image004

Goed voor uw kennis én netwerk
Tijdens deze middag komen sprekers aan bod die de laatste kennis uit de doeken doen over de effecten op zeevogels, vis(larven) en zeezoogdieren. Ook wordt er geëvalueerd welke bouwmethoden voor windparken bruikbaar zijn om een gestage ontwikkeling van windenergie de komende decennia mogelijk te maken met ecologisch verantwoorde gevolgen.
Genodigden bestaan uit wetenschappers, professionals uit het veld, overheden, milieuorganisaties en studenten. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel en een persconferentie. Tijdens de presentaties en het debat is er geen pers aanwezig.

Stuur uw stelling in
Het symposium wordt afgesloten met een prikkelend debat. U heeft de mogelijkheid om vooraf stellingen in te leveren. Deze stellingen kunt u  tegelijk met uw aanmelding of later per e-mail insturen via info@noordzee.nl.

Dagvoorzitter:
Gijs Weenink (Directeur van de Debatacademie)

Sprekers:
Opening – Alex Ouwehand (Stichting De Noordzee)
Vogels – Sjoerd Dirksen (Bureau Waardenburg)
Zeezoogdieren en vissen – Floor Heinis (HWE)
Onderwatergeluid – Christ de Jong (TNO)
Effecten van opschaling – Arjen Boon (Royal Haskoning)
Fundatietechnieken – Dolf Elsevier van Griethuysen (Ballast Nedam)
Oplossingsrichtingen – Hans Rijntalder (Pondera Consult)
Afsluiting – Ton Hirdes (NWEA)

clip_image005

Het symposium vindt plaats in Rotterdam, waar vanaf 14 juni ook het nationale winddebat gehouden wordt. Indien u aansluitend aan het symposium de theatervoorstelling ‘Don Quichot in Holland’ wenst te bezoeken kunt u hiervoor kaarten bestellen via www.donquichot.eu.

Waar?
Rotterdam, bij Engels Grandcafé – Restaurant – Zalen

Wanneer?
Dinsdag 23 juni van 12:00 tot 17:00 met aansluitend een borrel.

Kosten?
€ 100,- (studentenprijs € 25,-)

Aanmelden
Stuur een e-mail met uw gegevens aan Pauli Moolhuijsen, info@noordzee.nl of bel 030-2340016.

clip_image006 clip_image007 clip_image008 clip_image009 clip_image010 clip_image011 clip_image012 clip_image013 clip_image014 clip_image015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>