Feestelijke opening van het Windpark Wieringermeer: alle medewerkers verrast met taart & gebak

Het zal niemand ontgaan zijn dat het nieuwe windmolenpark in de kop van Noord-Holland sinds kort op volle toeren draait. Op 30 september jl. werd het Windpark Wieringermeer officieel geopend. Van een feestelijke opening op locatie was echter geen sprake vanwege de van kracht zijnde overheidsmaatregelen met betrekking tot corona. Gelukkig zijn er ook andere manieren om een windturbinepark feestelijk te openen, dankzij de mogelijkheid tot het laten thuisbezorgen van verse taart en gebak. Daarover straks meer.

De eindeloze bouw van windturbines

Nederland beschikt tegenwoordig over een groot aantal windmolenparken, zowel op zee als op het platteland. In elke provincie van het land zijn inmiddels enkele windparken aangelegd en er komen steeds meer windturbines bij. Deze trend schijnt oneindig door te gaan. Zo zijn er momenteel windparken in aanbouw, terwijl bestaande windparken vervangen worden door nieuwe windturbineparken, zoals dat het geval is met het Windpark Nij Hiddum-Houw in de provincie Friesland. Dit windpark ligt in de buurt van de Afsluitdijk, waar het in feite nooit windstil is. De locatie is dus uitstekend.

Het grootste windmolenpark van Nederland

In 2018 is begonnen met de aanleg van het Windpark Wieringermeer. De bouw van dit windmolenpark was een gigantische klus, waaraan een groot aantal arbeidskrachten hebben meegewerkt. Twee jaar later was het zover: het grootste windturbinepark van Nederland was eindelijk klaar. Het park telt in totaal 99 windturbines die in staat zijn een enorme hoeveelheid energie op te wekken, zodat 370.000 huishoudens kunnen worden voorzien van ‘groene’ stroom.

Taart en gebak thuisbezorgd

Wanneer een nieuw windpark gereed is voor gebruik, wordt dat beschouwd als een bijzondere prestatie die officieel gevierd wordt met een feestelijke opening. Vorig jaar was dat echter niet mogelijk wegens de coronamaatregelen. In plaats daarvan was er een feestelijk evenement online georganiseerd, waarbij alle arbeidskrachten die aan de bouw van dit windturbinepark hebben meegewerkt, verrast werden met een ludieke vliegertaart: een kleurrijke taart – gemaakt van vanillecake met een heerlijke citroenvulling – waarop een vlieger in de wind staat afgebeeld. Deze welgekozen taarten zijn verkrijgbaar bij jeeigentaart.nl, een online bakkerij die verschillende soorten taarten in de aanbieding heeft. Het bestelde gebak werd bij alle werknemers thuisbezorgd. De verrassing werd over het algemeen zeer gewaardeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *