Positieve eigenschappen

Nederland was al lang beroemd om haar windmolens. Al vanaf de 16e eeuw heeft Nederland zich uit kunnen breiden door met de molens water weg te pompen, waardoor er nieuw land droog kwam te liggen. Ook de moderne windmolens zijn daartoe in staat en ze zijn ook nog eens efficiënter dan de houten windmolens.

Klimaatverandering

Windmolens helpen ook op een positieve manier mee om de klimaatverandering tegen te gaan. We kunnen hierdoor kiezen voor energie uit duurzame bronnen. Zeker omdat het veel waait in Nederland, kunnen we veel windenergie gebruiken.

Economisch voordeel

Een windturbine is op een na de goedkoopste vorm van duurzame energie. Het enige wat iets goedkoper is, is aardwarmte. Daarbij hebben de windparken steeds minder subsidie nodig. Doordat de windturbines schone energie leveren, hebben we ook niet de kosten van vervuiling. Ook zorgen de windturbines voor werkgelegenheid, meer dan bij de fossiele energiecentrales. De windturbines kunnen ook nog eens steeds goedkoper gebouwd worden. Daarbij leveren de windmolens veel energie op. Een 3MW windturbine voorziet in net zo veel stroom als 30.000 zonnepanelen.

Milieubewuste keuze

De moderne windmolens leveren nauwelijks afval op. Ze kunnen voor het grootste deel gerecycled worden. Men blijft werken aan nog hoogwaardigere toepassingen en met de nieuwe technieken worden de moderne windmolens steeds milieuvriendelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *